See seadus on vastupidiselt eesmärgile aidanud suurpankadel kasvada veel suuremaks. Eesmärgiks on see seadus asendada seadusega, mis kehtestaks pankadele reeglid, mis soodustaksid töökohtade loomist ja majanduskasvu.

Valitsuse vastuseks 2008. aasta finantskriisile oli see, et suured pangad kasvasid veel suuremaks ja väiksemad pangad kadusid tempoga üks päevas. Ometi on maksumaksja kohustatud päästma liiga suuri finantsinstitutsioone, seisab Trumpi võimu üleminekuperioodi lehel, kirjutab Bloomberg.

See uudis on pankadele nii hea, et USA pangaaktsiad tõusid teist päeva järjest. Investorid spekuleerivad, et Trumpi presidendiks saamine viib sektori väiksema reguleerimiseni. Samas tekitab see pingeid senaator Elizabeth Warreniga. Viimane ütles, et ta tahab teha koostööd uue administratsiooniga majandus- ja panganduspoliitika alal seni, kuni see ei lõdvenda olemasolevaid reegleid.

„Ameeriklased tahavad, et suurpangad oleksid vastutavad,“ ütles Warren. "Kui Trump ja tema vabariiklaste partei püüavad hakata suurpankade ja finantsinstitutsioonide suhtes leebemaks muutma, viib see taas meie majanduse kasiinostumiseni ja toob lõpuks kaasa hävingu, siis selle vastu hakkame me igal päeval võitlema.“