Ta lubas kehtestada Hiina impordile karistavad tariifid, mis oleksid iseloomult deflatsioonilised ja lööks maailma suuruselt teisest majandusest ära sadu miljardeid dollareid, selgus Daiwa Capital Marketsi Aasia peaanalüütiku Kevin Lai uuringust.

Kui Trump kehtestaks Hiina kaupadele kaubanduspuudujäägi vähendamiseks 45% tariifi, siis vähendaks see Hiina eksporti USAsse 87%. Hiinal jääks sel juhul USAsse eksportimata 420 miljardi dollari eest kaupa. Aja jooksul vähendaks see Hiina majanduse kogutoodangut 4,82% ehk poole triljoni dollari võrra.

„Lõpuks võib Trump ja tema administratsioon jõuda kompromissina alandatud tariifideni.“

Isegi alandatud 15% tariifi korral väheneks Hiina majanduse kogutoodang 1,8%. Kummagi numbri puhul ei ole arvestatud välismaiste ettevõtete Hiinast lahkumise efektiga.

Välismaised tootjad, kes on seni valmistanud toodangu Hiinas USAsse ekspordiks, viiksid tootmise nendesse riikidesse, keda Trump ei ründa tariifidega.

Oma presidendikampaanias on Trump lubanud nimetada Hiina valuutamanipulaatoriks. Samuti on ta lubanud tuua USAsse tagasi miljoneid töökohti ja elustada USA tööstuse, kuna Hiina kasutab illegaalseid ekspordisoodustusi ja nende töö- ja keskkonnareeglid on nigelad.

Trump väitis, et Hiina jüaan on kuni 40% alahinnatud, mis annab Hiina eksportööridele eelise.