Teisipäeval kohtus Jaapani ärihai USA presidendiks valitud Donald Trumpiga. Ta lubas investeerida USAsse 50 miljardit dollarit, millega luuakse umbes 50 000 töökohta.

Paraku ei ole see SoftBankil päris uus investeerimislubadus ning Softbank ise kogu seda raha sinna ei paiguta. Seda teeb loodav 100 miljardi dollariline Vision fond, mida SoftBank loob koos Saudi Araabiaga.

Son ütles reporteritele, et töökohad luuakse USA idufirmades.

SoftBank tegutseb juba kaua ja suurelt USAs. Ettevõttele kuulub enamus mobiilsideoperaatorist Sprint, mis kahe aasta eest püüdis edutult üle võtta T-Mobile’t. Obama administratsioon oli konkurentsiolukorra tõttu tehingu vastu.

Kas nad rääkisid Sprinti võimalikust olukorrast ei ole teada, kuid Sprinti ja T-Mobile aktsiad tõusid eile korraks, et siis päevane saavutatud edu käest anda.

SoftBanki pressiesindaja Matthew Nicholson ütles, et ega Trumpil ja Sonil midagi täiendavat lisada ei olegi.

„Tulin teda uue ameti puhul õnnitlema,“ ütles 59-aastane Son. „See on suurepärane. USA muutub jälle suurepäraseks.“

Sonile on kombeks teha vahetevahel poliitiliselt ebakorrektseid väljaütlemisi. Kui SoftBank asus Sprintiga võistlema mobiilsidegigantidega Verizon ja AT&T võrdles ärimees USA mobiilsideteenuste kvaliteeti Pekingi õhukvaliteediga. Kord lubas ta panna põlema Jaapani telekommunikatsiooniregulaatori kontori, kirjutab New York Times.