Donald Trump moodustas läinud nädalal nõuandva kogu, kuhu hakkavad kuuluma üle kümne äri- ja tegevjuhi ning kes hakkab käsitlema töökohtade loomist ja majandusarengu küsimusi, vahendab Iltalehti.

16-liikmelises kogus on ainult kaks naist. Nõuandev kogu saab esimest korda kokku veebruaris ehk õige pea pärast Trumpi ametisseastumist 20. jaanuaril.

Soome juurtega Mary Barra (56) on General Motorsi tegevjuht ning ärimaailmas väga kogenud ning tunnustatud. Eduka ärinaise neiupõlvenimi on Mäkelä ning tema mõlemad vanemad on soomlased.

Barra on töötanud General Motorsi tegevjuhina alates 2014. aasta jaanuarist ning on esimene naisjuht selle korporatsiooni ajaloos. Ajakiri Time valis Barra 2014. aastal maailma saja mõjukama inimese hulka.

Detroidi eeslinnas elav Barra on abielus Tony Barraga ning neil on kaks last.

Trumpi nõuandvas kogus on hulk mainekaid äritegelasi. Kogu hakkab juhtima investeerimisfirma Blackstone Group tegevjuht Stephen Schwarzman, sinna kuuluvad peale Barra ka JPMorgan Chase'i tegevjuht Jamie Dimon, Walmarti poeketi tegevjuht Doug McMillon, IBM-i tegevjuht Ginni Rometty, BlackRocki tegevjuht Larry Fink ja Walt Disney tegevjuht Bob Iger.