“Mina arvan, et sellise maksusooduste kaotamine tuleb väga tõsiselt läbi mõelda,” kommenteeris Tsahkna Delfile koalitsioonipartnerist rahandusministri Ligi seisukohta, et tuleks sujuvalt loobuda eluasemelaenu intresside maksusoodustusest.

“Ideoloogiliselt me peaksime toetama eelkõige noori peresid, kes tahavad endale kodu soetada. Ma arvan, et sellest tuleb päris huvitav vaidlus, kui tuleb. See on põhimõtteline küsimus,” rääkis Tsahkna.
“Riigile lojaalne kodanik on justnimelt keskklass ja need on inimesed, kes on suutnud endale kodu soetada. Ma arvan, et seda poliitikat peab riik edasi ajama.”

IRLi peasekretär meenutas ka, et eluasemelaenu intresside maksusoodustuse loomise näol oli omal ajal tegu just poliitilise otsusega, aitamaks noori peresid oma kodu loomisel. “Peame vaatama, keda me toetame erinevate meetmetega. Nende inimeste eest, kes on koduomanikud tuleb seista.”

Vaher: kodulaenu intresside maksuvabastuse kaotamine on vale

Rahandusministri tänane hõige intresside maksuvabastuse kaotamisest on koduomanike ja omanikeühiskonna vaenulik. See on nii vale asi kui ka tehtud valel ajal, kirjutab IRLi riigikogusaadik Ken-Marti Vaher oma blobis.

Kodulaenuvõtjad tuleb tema hinnangul jätta rahule ja mõelda aktiivselt sellele, kuidas koduomanikuks saamist soodustada, mitte seda takistada.