"IRLi seisukoht on väga selge - nüüd on aeg teha otsuseid, arutada läbi need erinevad võimalused ja kõige hullem see, kui otsuseid ei tehta, lükatakse neid edasi. Meie oleme langetanud selgelt ühe poliitilise otsuse, see on see, et Eesti Energia puhul peab riik enamusosalust enda käes hoidma, see tähendab seda, et riik ei tohi Eesti Energiat maha müüa," ütles Tsahkna Delfile.

Tsahkna sõnul on täna kõik küsimused, mis on rasked ja vastuseta, seotud sellega, kuidas tagada Eesti Energiale vajaminevad investeeringud. "Need küsimused kõik peavad vastuse saama. Ma loodan küll seda, et Reformierakond ei lähe siin venitamistaktika peale, vaid Eesti riigi energiajulgeoleku ja ka perspektiivsete töökohtade tekkimise huvides on vaja teha need otsused ära."

Seda, kas Reformierakond on juba praegu asunud finantseerimisotsustega venitama, ei osanud Tsahkna kindlalt väita. "Ma ei oska seda öelda, enne kui valitsus on arutanud. Täna valitsus kõiki neid erinevaid variante, mida kaks ministrit peaks olema ette valmistanud, arutanud ei ole, nii et ma ootan huviga seda arutelu," lisas ta.

Tsahkna ütles, et IRL Eesti Energia finantseerimisotsustega ja börsile viimisega kiirustanud ei ole. "Meie minister ja ka erakond on liikunud täpselt selles graafikus nii nagu valitsus on seda varem otsustanud ja ülesanded püstitanud. Juhan Parts on oma ülesannetega hakkama saanud, ma loodan, et ka rahandusminister Jürgen Ligi."

Peaminister Andrus Ansip ütles täna riigikogus, et lähiajal arutatakse Eesti Energia finantseerimise küsimust valitsuskabinetis.