"Eelmisel neljapäeval me soovisime, et see oleks valitsuse kabinetis. Seda peaminister ei pannud sinna. Ma tahan, et see oleks selle nädala neljapäeval kabinetis," ütles Tsahkna rahvusringhäälingu uudisteportaalile.

"Ta peab selle panema vabariigi valitsuse kabinetti. Alati on võimalus, et ministrid kutsuvad riigikogu liikmed nõukogudest tagasi, aga küsimus on ju põhimõttes, kas Eesti Vabariigi valitsus, kas peaminister täidab põhiseadust või mitte. Ja kui ta ütleb, et ta ei aruta seda, siis on see väga tõsine seisukoht," ütles Tsahkna.

"Rahandusminister on teinud konkreetse ettepaneku, õiguskantsler on andnud oma hinnangu, kabinet on seda ise tema käest palunud. Nüüd on elementaarne see, et vabariigi valitsus esimesel võimalusel kabinetis arutab olukorda. Kas rikutakse põhiseadust edasi või mis on lahendus? Lihtne lahendus rahandusministri poolt on see, et riigikogu liikmed tuleb sealt tagasi kutsuda," ütles Tsahkna veel.

Sven Sester ütles, et Reformierakond avaldas soovi teha omapoolsed ettepanekud vastavasisulisele memorandumile, aga siiani ei ole Reformierakond oma ettepanekuid esitanud.