Estonian Celli peamiste kuluartiklite hinnad on 2001. ja 2002. aastal koostatud eelarvega võrreldes jõudsalt tõusnu: haavapuidu ehk toorme hind 62 protsenti, palgafond 43 protsenti, transport 20 protsenti ja elektrienergia 12,5 protsenti, kirjutab Äripäev.

Vaid kemikaalide hind on jäänud enam-vähem samale tasemele ning gaasi hind on fikseeritud kuni 2008. aastani, samal ajal on tselluloosi hind maailmaturul langenud umbes ühe protsendi võrra aastas.

"Oleme kehvemas olukorras, kui äriplaan ette nägi, aga me pole kehvemas olukorras kui meie konkurendid," nentis Estonian Celli tegevjuht Margus Kohava ja lisas, et puidu hind ja palgatase on Eestis siiski veel madalam kui näiteks Kanadas ja Rootsis. "Ka konkurentide tootmiskulud üha suurenevad."


Kohava kinnitusel suudab praegu 70protsendilise võimsusega töötav haavapuidumassi tehas selle aasta lõpuks katta jooksvad kulud. "Seega lisaraha pole vaja juurde tampida, aga millal investeering tagasi hakkab teenima, ei oska küll öelda," lausus Kohava.