Tsipras tunnistas Kreeka rahvusringhäälingule ERT, et läbirääkimistel tehti viimase kuue kuu jooksul vigu, ning ütles, et võtab selle eest täieliku vastutuse. Samas ütles ta, et on selge, et mõnedel Kreeka partneritel oli plaan riik euroalast välja tõugata, vahendab Kathimerini.

Tsiprase sõnul püüdis ta pühapäeval läbirääkimistel Brüsselis selle vastu võidelda. Ta nimetas seda halvaks ööks nii Kreeka kui ka Euroopa jaoks. Tsipras ütles, et kuigi ta ei ole nõus Kreekalt nõutava tegevusega, usub ta, et uue programmi pikkus (kolm aastat) ja saadav raha (kuni 86 miljardit eurot) aitab kaasa Kreeka tervenemisele.

Tsipras õhutas parlamendi liikmeid meetmeid hääletusel toetama ja palus neil otsustada südametunnistuse järgi. Ta ütles, et tal ei ole plaani kõrvaldada ametist mässumeelne spiiker Zoe Konstantopoulou ega visata teisiti mõtlevad parlamendi liikmed oma erakonnast välja, andes mõista, et ta püüab jätkata vähemusvalitsuse juhina, kui tema koalitsioon enamuse kaotab.

Tsipras kinnitas, et tema suhted koalitsioonipartneri ja kaitseministri Panos Kammenosega, kes on teatanud, et võib olla mõnede kokkuleppes sisalduvate meetmete vastu, on endiselt suurepärased.

Hääletus Kreeka parlamendis peaks algama keskööl pärast mitmetunnist debatti. Kardetakse, et paljud koalitsiooni liikmed ei hääleta koalitsioonidistsipliinist kinni pidades.

Kõrgetasemeline valitsusametnik andis teisipäeval mõista, et kui parlamendiliikmeid, kes valitsuse kursist kõrvale kalduvad, on alla 30, säilitab Tsipras tõenäoliselt oma SYRIZA koalitsiooni parempoolse Iseseisvate Kreeklaste parteiga.

Kui mässumeelsete parlamendi liikmete arv on üle 40, püüab peaminister ilmselt moodustada ühtsusvalitsust, sest talle jääb 300-liikmelises parlamendis alla 121 koha, mis on Kreeka põhiseaduses ette nähtud miinimum vähemusvalitsuse jaoks, ega ole suuteline võimul püsima. Sel juhul saab peaministriks kõrge kohtuvõimu esindaja, kõige tõenäolisemalt ülemkohtu eesistuja Vasiliki Thanou.