Sõlmitud lepingu sisuks on Eesti e-riigi kogemuse viimine Fukushima prefktuuri, Eesti mudeli rakendamise võimalikkuse uuring ja juurutamine Aizuwakamatsus. Lisaks sisaldab koostööleping veel küberturvalisuse ja avaandmete teemasid. Arutati ka üliõpilaste ja õppejõudude vahetust, suve- ja talvekoolide teemat ning Aizu Ülikooli üliõpilasmeeskondade osalemist innovatsiooni - ja ettevõtluskeskus Mektory ärimudelite konkurssidel.

"Lepingu sõlmimine on väga hea jätk Eesti Vabariigi presidendi Toomas Henrik Ilvese töövisiidile Jaapanisse eelmisel kuul, kus president tutvustas e-riigi võimalusi. Hakkame nüüd meie riigi kogemust Aizu regioonis jagama ja ühiselt e-riigi teenuseid arendama. Leppisime kokku konkreetsetes tegevustes ja ajakavas," ütles Varrak. "Koostöö võiks välja viia selleni, et paari aasta pärast saaks Aizuwakamatsu elanikud kasutada e-riigi teenuseid nii nagu eestlased e-riigi teenuseid Eestis ja olla pilootprojektina eeskujuks ülejäänud Jaapanile. Start edukaks õnnestumiseks on olemas, sest kohalik omavalitsus toetab projekti."

Aizu Ülikool on edumeelne, kiiresti arenev ja IT-le spetsialiseerunud ülikool, millel on Jaapanis ühe tudengi kohta kõige enam start-up ettevõtteid.

TTÜ poolt vastutavad ühisprojektide eesmärkide elluviimise eest professor Kuldar Taveter informaatikainstituudist, professor Katrin Nyman-Metcalf õiguse instituudist ja vanemteadur Robert Krimmer R. Nurkse innovatsiooni ja valitsemise instituudist. Lisaks Aizu Ülikoolile on kaasatud antud projektidesse ka Jaapani firma Accenture .

Delegatsiooni kuulusid lisaks prorektor Varrakule dotsent Innar Liiv ja doktorant Kadri Umbleja.