TTÜ innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektori Tea Varraku sõnul hakkab Tallinna King Sejongi instituut tegutsema ülikooli rahvusvaheliste suhete instituudi koosseisus oleva Aasia ja Vaikse ookeani uuringute keskuse egiidi all.

„Korea instituudi avamine TTÜ juures näitab, et ülikooli roll Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna poliitikauuringutes on leidnud tunnustamist,“ rääkis Varrak. „Oleme juba alustanud korea keele õpetamist kahes eraldi rühmas ühtekokku 40 inimesele, kelle seas on nii TTÜ tudengeid kui ka korea keele ja kultuuri huvilisi väljapoolt ülikooli. Tulevikus peaks aga King Sejongi instituudist saama korea kultuuri ja ärisuhete keskus mitte ainult Eestile, vaid kogu Põhjala piirkonnale.“

King Sejongi instituudi avamisõigust taotles selle aasta jaanuaris 70 haridusasutust 31 riigist, instituudid otsustati aga avada ainult 16 haridusasutuse juures. Korea instituudid on Euroopas ühtekokku 15 riigis. Tegemist on Briti Nõukogu või Alliance Française tüüpi organisatsiooniga, mis tutvustavad korea keelt ja kultuuri tuhandetele teistest rahvustest inimestele.

Instituut on oma nime saanud aastatel 1387-1450 elanud kuningas Sejongi järgi, kes on korea tähestiku looja. Korealased üle maailma peavad teda üheks kõige austusväärsemaks rahvuskaaslaseks. UNESCO annab alates aastast 1989 välja King Sejongi nimelist kirjaoskuse levitamise auhinda.

1918. aastal asutatud TTÜ on Eesti ainus tehnoloogiaülikool, mille unikaalsus peitub tehnika, loodus-, täppis-, sotsiaal- ja terviseteaduste sünergias. TTÜ vastutab inseneride ja tehnikateadlaste järelkasvu tagamise eest.

Ülikoolis on üle 13 000 üliõpilase, ligikaudu 700 õppejõudu ja rohkem kui pooltuhat teadustöötajat, TTÜ vilistlaste arv ulatub 70 000-ni.

Rohkem kui 50 hektaril laiuv TTÜ linnak hõlmab 72 ehitist. Lisaks kaheksale teaduskonnale asuvad siin IT Kolledž ja Tallinna Teaduspark, mis koondab üle 150 kõrgtehnoloogia ettevõtte. TTÜ-l on eraldiseisvad kolledžid Kuressaares, Tartus, Kohtla-Järvel ja Tallinnas, ülikooli uusimaks kolledžiks on Eesti Mereakadeemia.