Xiaotian Zhang on 26-aastane Tartu ülikooli majandusteaduskonna doktorant, kes omandab doktorikraadi juba sel sügisel. Bakalaureuse- ja magistriõppe läbis Hiina tudeng Valgevene pealinnas Minskis. Peale selle on Zhang õppinud Hiinas arhitektuuri, tal on Eestis oma ärinõustamisettevõte, ta annab Tartu ülikoolis ja Soomes Oulu ülikoolis loenguid, korraldab välisüliõpilastele suvekoole ja töötab TÜ-s Aasia suhete eksperdina.

Kõigest hoolimata tunneb ta, et riik ei taha teda ikkagi päriselt siia lasta, olgugi et Eesti oleks tore koht, kus elada, ning just temasuguseid on siia vaja. Seda järeldab Zhang just Eesti elamisloapoliitikast, sest tähtajalist elamisluba on ta taotlenud nii õppimiseks, töötamiseks kui ka ettevõtluseks ja kõigi variantide puhul tuleb vastakuti seista keeruliste nõuetega. Välismaalaste seaduse (VMS) paragrahve oskab ta juba peast tsiteerida. Zhang on koos Tartu ülikooli professori Urmas Varblasega saatnud siseministeeriumisse ka pika nimekirja elamisloa taotlemise murekohtadega ja nende võimalike lahendustega, mida hiinlane ka Ärilehele tutvustas.

Loe edasi, et teada saada, milliseid absurdseid tingimusi peab Eestis elamise ja töötamise jaoks täitma ning kuidas Zhang on seni maailmas hakkama saanud.