Weimari arhitektuuri- ja ehituskõrgkooli ehitusinseneriõppe tudengid Holm Friedrich ja Gregor Zülow meisterdasid 2,30 korda 0,90 meetrise klaasist kuppelkonstruktsiooni, mida ei toesta tavapäraselt asendamatud terasest alustoed, vahendab kooli pressiesindus.

Tegu on olulise tähisega teel eesmärgini uurida klaasi kui ehituselemendi kandvaid omadusi.

Klaasi ja tehismaterjalide hübriidkonstruktsiooni kasuks räägib mitu asjaolu – lisaks kandevõimele ning läbipaistvusele ka selle väike kaal.

Valmistatud kuppel kaalus ligi 180 kilogrammi, mis on kolmandik sarnase teraskonstruktsiooni kaalust.

Holm Friedrichi sõnul oli neile suurimaks väljakutseks sellise ühenduslemendi leiutamine, mis lubaks säilitada kõik vajalikud eesmärgid.

Poole aasta jooksul katsetati mitut varianti. Parimal moel aitas klaasi läbipaistvust säilitada ja kande-võimet tagada lõpuks polükarbonaadi, liimaine ja tavalise klaasi ühend. Tulemus vastab kõikidele turvalisusnõuetele ja võimaldab ühtlasi luua ehituses täiesti uut esteetilist muljet.

Tudengite leiutis sai tänavusel Baukonstruktion Dresdeni e.V. klaasehituse konkursil teise koha. Auhinda jagatakse iga kahe aasta tagant tulevikuideedele koostöös rahvusvaheliselt tuntud firmadega Saint Gobain Glass ja Dow Corning.