Mess aitab tudengeid ka diplomitöö teemade leidmisel ning ettevõtete personalipoliitika kohta informatsiooni hankimisel, teatas ETAle messi pressiesindaja. Projekti teise osana ilmub kataloog, kus organisatsioonid reklaamivad ühtse vormi kohaselt oma personalivaliku strateegiat. Kataloogi jagatakse kõrg- ja kutsekoolide lõpetajaile.

"Meie eesmärgiks ei ole personaliotsingufirmade ja ajalehekuulutustega võistlemine. Meie seame enda ülesandeks kommunikatsiooni loomise haritud tööjõudu vajavate ettevõtete ja lõpetamisjärgus olevate tudengite vahel," leiab messi korraldav rahvusvaheline tudengiorganisatsioon BEST-Estonia.

"Võti tulevikku" on ainus mess Eestis, mille korraldavad täielikult tudengid ja mis on mõeldud eeskätt tudengitele. Messi korraldab BEST-Estonia juba üheteistkümnendat aastat.

Mess on avatud 13. märtsil kell 10-17. Sissepääs on kõigile tasuta. Messi avab kell 12 haridusminister Tõnis Lukas.

Messi raames toimuvad samal päeval kahes ruumis firmade presentatsioonid. Tudengite harituse tõstmiseks peab messil kaks seminari personaliotsingufirma Fontes, teemaks "Kuidas leida rakendust oma teadmistele ja ambitsioonidele." Teemal "Kuidas saada ettevõtjaks" peab loengu Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) president Riivo Sinijärv.

Lisaks on tudengitel tänavu võimalus kuulata Tallinna ülikoolide väitlusklubi korraldatavat väitlust "Valitsus usub, et tööjõul pole rahvust." Tallinna Väärtpaberibörs näitab filmi "Sinustki võib saada aktsionär!"

Käesoleval aastal on messil ka kodulehekülg aadressil: www.vt2001.ee.

BEST (Euroopa Tehnikaüliõpilaste Kogu) on Euroopa tehnikatudengeid esindav apoliitiline ja mittekommertslik organisatsioon, mis on registreeritud Euroopa Liidu juures. BEST loodi 1989. aastal Berliinis. See on üleeuroopaline infovõrk, mis seob omavahel tudengkonna, akadeemilised ringkonnad ning ettevõtluse. Nüüdseks on välja kujunenud BESTi lokaalgruppide võrk, mis hõlmab 55 ülikooli 22 Euroopa riigis.