Nasdaq lõpetas päeva 1923,38 punkti juures.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine kukkus 4,1 protsenti 10.208,25 punktini ja laiemat turusegmenti kajastav S&P 500 4,33 protsenti 1180,02 punktini.

Kauplemist aktsiaturul mõjutasid enim eelmise nädala Inteli kasumihoiatus ning Cisco Systemsi teade, et ettevõte koondab kuni 11 protsenti tööjõust.

Analüütikute sõnul näitavad need uudused, et Ühendriikide majandus on kaotanud kasvuhoo ning et tal ei ole jõudu olla enam maailmamajanduse kasvumootor.

Kukkumine Wall Streetil hoidis miinuses ka Aasia aktsiaturud, kusjuures Tokyo aktsiaindeks langes teisipäeval alla järjekordse psühholoogilise piiri 12.000 punkti taseme, lõpetades päeva eelmisest sulgemistasemest 2,89 protsenti madalamal 11.819,70 punkt juures. Viimati oli aktsiaindeks nii madalal 1985. aasta veebruaris.

Analüütikud ennustavad ka Euroopa turgudele teisipäevaks languspäeva, mõjutatuna eelmise päeva tagasiminekust Wall Streetil ning Ericssomi esmaspäevaõhtusest kasumihoiatusest.

Ericsson hoiatas, et ettevõtte esimese kvartali maksustamiseelseks kahjumiks võib kujuneda neli kuni viis miljardit Rootsi krooni.

Ericssoni hinnangul on Ühendriikide majanduskasvutempo aeglustumine toonud ebakindlust infotehnoloogia alale, mõjutades muuhulgas ka Ericssoni.

Uudis viis Ericssoni aktsia 20 protsendiga miinusesse ning osa analüütikuid ennustab, et Euroopa tehnoloogiasektoris võib seista Nasdaqiga võrreldav langus alles ees.

Helsingi börs alustas uut kauplemispäeva üheprotsendilise langusega 7826,73 punktini.