2010. aasta suvel asutas Erik Eberhardson koos rahastaja Rune Anderssoni ning investeerimisfirmaga Öresund Venemaal ettevõtte Ferronordic Machines.

Eberhardson vastutas aastatel 2002-2005 Volvo ehitustehnika Venemaale saatmise eest ning teadis, millega ta end seob. Pool aastat hiljem sai ta endale uue kompanjoni: Lars Corneliussoni, kes juhtis Volvo veoautode äri Venemaal.

Ferronordic Machines tegeleb ehitus-ning veotehnika müügi ning teenindusega. Kahe aastaga nende ettevõtte müük kümnekordistus ning nelja aastaga ulatus käive 2,5 miljardi Rootsi kroonini. „Me ei oodanud, et turg pärast kriisi nii kiiresti taastub, 2010-2012 olid meie jaoks väga edukad,“ tõdes firma tegevdirektor Lars Corneliusson. Ferronordic Machines’il on Venemaal ligi 70 üksust ning 750 töötajat.

Kuid ka nende ettevõte ei ole Venemaa viimase aja majandusliku olukorra probleemsetest mõjudest pääsenud- pikalt kavandatud avalik aktsiate esmaemissioon (IPO) tuli edasi lükata.

„Nafta hinna langus, valuuta devalveerumine, kõrgenenud tuluootused, inflatsioon ja likviidsuse vähenemine on meie klientide projektide rahastamise raskemaks muutnud,“ märgib Corneliusson.