Eesti Omanike Keskliidu peasekretäri Taavi Madiberki sõnul on allkirju kogutud juba 2009. aasta kevadest, kui liit esmakordselt tuli välja monopolide ohjeldamise seadusemuudatuste paketiga. Vastuvõetud seaduse lõppredaktsioonis järgitakse toona välja käidud põhimõtteid, teatas liit.

Monopolide ohjeldamise seadus seab ettevõtjatele kohustuse algatada hindade langetamine, kui sisendhinnad või muud tootmiskulud langevad ning annab Konkurentsiametile ajutiste hindade kehtestamise õiguse.

Konkurentsiamet saab täieliku kontrolli soojatootjate üle, kelle osas hinnajärelvalvet teostasid eelnevalt kohalikud omavalitsused. Samuti annab see Konkurentsiametile kontrolli 52 suurema vee-ettevõtja üle. Seaduseelnõus on oluline ka rangemate karistuste sätestamine oluliste konkurentsiõiguse ja tarbijate õiguste huvide rikkumise eest.

Praegusel kujul seaduse vastuvõtmine on suur võit tarbijatele, kuid selle lakmuspaberiks saavad siiski koduomanike kommunaalarved.

Ene Ermaga on lisaks allkirjade üleandmisele kavas arutada koduomanikega seonduvaid laiemaid probleeme, sealhulgas energeetikaalaseid küsimusi, mis puudutavad lähima kümnendi elektrienergia hinda ning varustuskindluse tagamist koduomanikele.