Aktsiaseltsi Ekseko juhatuse esimees Teet Soorm ütles, et elektrikatkestuse tõttu seiskusid seakombinaadis ventilatsiooniseadmed ning 65 000 siga jäi õhupuuduse kätte vaevlema.

"Õnneks tegutsesid Eesti Energia töötajad väga ennastsalgavalt ja kiiresti ning poolteise tunni pärast oli meil elekter tagasi," rõõmustas Soorm. "Kui vool oleks ära olnud kolm tundi, oleks pidanud sigu juba sadade kaupa surnult välja tassima." Siiski võttis ventilatsiooni puudumine paljud sead lõõtsutama ning Soormi sõnul võivad mõned loomad veel rabanduse saada.

Eksekol on voolukatkestuste puhuks diiselgeneraator, kuid seda ei õnnestunud käivitada.

"Väidetavalt on siin vool ka varem ära olnud, ükskord isegi kaks ja pool tundi, ning ka siis ei saadud generaatorit käima," rääkis Soorm. "Nüüd teeme selle loomulikult korda."

Eesti Energia Viljandimaa müügijuht Priit Tampere ütles, et Ekseko voolukatkestuse põhjustasid kolm kõrgepingeliinile kukkunud puud.

Tampere andmetel olid töömehed kella kuueks õhtul jõudnud taastatada vaid kõrgepingeliinid.

"Praegu on väljas 250 alajaama ja uus äike tuleb peale," sõnas Tampere. "Palju kliente elektrita jäi ja millised kahjustused on, oskan öelda alles homme hommikul, kui ka see rajuhoog on üle läinud."