Kino kolib praegusest Sõpruse majast välja selle aasta lõpus ja uue aasta jaanuarist alates võiks ruumides tegutsema hakata uus rentnik.

„Soovijad on juba saali vaatamas käinud, aga kindlat kokkulepet veel kellegagi pole,“ ütles kino haldajafirmat OÜ Kino Sõprus esindav Sirje Oras. Avalik rendipakkumine kuulutatakse Orase sõnul välja arvatatasti nädala jooksul. Pakkumise tulemused selguvad aga kuu-poolteise pärast.

Kes kinosaalis tegutsema hakkab, pole seega veel selge. „Ma näen siin kultuuri ja meelelahutusega seonduvat tegevust,“ ütles Sirje Oras siiski. Kinole kuuluvad majas kinosaal, kinotrepikoda ja aparaadiruum ning sinna näiteks söögikoha rajamist Oras ette ei kujuta. „Toitlustusettevõte on majas olemas ka juba,“ märkis ta.

Ühe võimalusena võiks majas tegutsema hakata uus kino. „Võib-olla soovib keegi avada kindla suunitlusega kino,“ sõnas Oras. Teisalt on võimalikud ka muud variandid. Pisemad ümberkorraldusvajadused pole takistuseks, kuna kinohoone on küll kultuurimälestisena kaitse all, kuid see ei keela stalinistiku perioodi ornamentikat kinni katmast. „Kultuurimälestiseks olemine tähendab, et maha võtta või lõhkuda ei tohi, aga kinni katta võib. Klubiruumides (Hollywood – toim.) on ka ornamentika kinni kaetud,“ selgitas Oras. 

Kino Sõprus ehitati 1955. aastal arhitektide Peeter Tarvase ja August Volbergi projekti järgi. Stalinistlikku stiili esindavas majas oli ehitamise järel kaks kinosaali - Punane  ja Valge saal. 1990. aastate alul jäi kinole ainult üks saal ja teine läks klubi Hollywood kasutusse.

Sõpruse kino hoone kuulub praegu Sefirius Invest OÜ-le, mis omakorda kuulub Gild Property Asset Management AS-ile. See ettevõte kuulub aga AS Gild Partnersile, mille omanike seas on näiteks Rain Tamm ja Taavi Lepmets. Kino haldab OÜ Kino Sõprus, kellelt rendivad majas pindasid peale Sõpruse kinosaalis opereeriva Tallinnfilmi veel ka Club Hollywood, Casino Grand Prix ning Loungebar 8.