Tervise- ja tööministri ning sotsiaaldemokraatliku erakonna juhi Jevgeni Ossinovski tsitaat pärineb tema kirjast parteikaaslastele, milles ta muuhulgas ütles, et 2019. aastaks planeeritud aktsiisitõusu ärajätmisega on alkoholipoliitikal joon all.

Ossinovski väide ei ole Priit Sibula sõnul adekvaatne. "Meenutame. Novembris taotles IRLi minister Tõniste aktsiisitõusu ärajätmist. Valitsuse toetust see esialgu ei leidnud, Ossinovski usaldas ekslikke prognoose nii nagu mitmed teisedki. Neidki oli selleks hetkeks kaks korda allapoole täpsustatud," kirjutas Sibul Facebooki postituses.

"Tootjatelt tuli sootuks murelikukstegevam info, aga neid ei usaldatud, kuna tootjatel on nö huvid. Kuu jagu varem oli oma hoiatuse andnud ka Konjunktuuriinstituut, ka seda ignoreeriti. Lõpuks tuli aktsiisitõus väiksem, aga see ei muutnud palju midagi. Kahju oli juba sündinud," ütles ta.

"Täiesti müstiline on, et oma sõnavõtus viitab Ossinovski piirikaubanduse tekkele 2016. aastal. Kui ta seda märkas, siis on tema möödunud aasta novembri seisukohad eriti arusaamatud," ütles Sibul.

Regionaalpoliitiliselt on alkoholipoliitika maksupoole rappaminek Lõuna-Eestit elu-olu ja maksulaekumisi tema sõnul tugevalt negatiivselt mõjutanud ja kahju ei pidurdu ka järgmiste tõusude ärajätmisega. "Alkoholipoliitika positiivsed mõjud tulevad paraku ajast, mil maksutõusud polnud praegusel tasemel rakendunud."