Kindlasti on nii mõnigi enne uskumatult suure taksoarve saamist sõidu ajal märganud, kuidas sohver pöidlaga justkui muusika taktis vastu käigukangi otsa patsutab või kuidas taksojuhi vaba käsi korraks taskusse või mõnda sahtlisse libiseb, kirjutab Äripäev.

Tegelikult ei pruugi taksojuht üldse muusika taktis lustida, vaid lisab pöidlaga käigukangi katte alla peidetud seadmega 50 sendi kaupa raha arvele otsa või teeb sama taskus asuva puldiga, teenides nii tuhandeid lisakroone.

Täpselt selliseid juhtumeid on viimase kolme kuu jooksul avastanud politseiameti ning pealinna transpordiameti töötajad ja tegemist pole olnud nurgataguste taksodega, vaid viimased kolm seadet leiti transpordiameti linnatranspordi osakonna juhataja Tiia-Liis Jürgensoni sõnul just tuntud firmade Tulika Takso, Linnatakso ning Tallinna Taksopargi taksodest.

Seadmete leidmise puhul ei saa aga karistada firmad, vaid taksojuhid, kes töötavad FIE-na ning kannavad seetõttu ise vastutust.

Tulika Takso juht Anne Rebane ütles, et juhul kui mõnelt nende taksojuhilt seade leitakse, lõpetatakse selle inimesega frantsiisileping. Rebane lisas, et, et firma kontrollib ise ka oma taksojuhte.