Kriminaaluurimiseni viinud sündmused said alguse 2007. aastal, kui 46-aastane Tarmo soetas endale Tartus korteri, kus elas juba varasemast ajast sees üüriline, kirjutab
.


Peagi tekkis Tarmo ja üürilise vahel konflikt, kuna osapooled ei saanud kokkuleppele üürilepingu tingimuste osas. Seejärel väljastas Tarmo mullu aprillis üürnikule teatise rendilepingu lõpetamise kohta alates mullu 30. juunist, kuid üürnik jätkas korteri kasutamist.


Mullu juulis hakkas Tarmo otsustavalt tegutsema, kui kruvis kinni oma korteri välisukse. Sellele vaatamata jätkas üürnik elamispinna kasutamist ning mullu augusti alguses tuli omanikul taas uks kruvidega kinni panna, seisab süüdistuses.


Kohtueelse menetluse lõppedes esitas prokuratuur Tarmole süüdistuse ebaseaduslikus väljatõstmises ning kannatanult seadusliku aluseta vabaduse võtmises. Tarmo siiski pääses Tartu maakohtus karmidest süüdistusest, kuna kohus leidis, et kriminaalmenetluses ei teostatud sündmuskoha vaatlust ega ka ekspertiisi, mis tõendaks, et just Tarmo kruvis ukse kinni.