Alates tänasest saavad füüsilised isikud esitada tuludeklaratsioone e-maksuametis, eeltäidetud tuludeklaratsioonid tehti kättesaadavaks eile õhtul.

Maksu- ja tolliameti peadirektori Enriko Aava sõnul oodatakse sel aastal kokku umbes 620 000 füüsilise isiku tuludeklaratsiooni, millest amet loodab elektroonselt saada ca 87 protsenti.

Kui kella üheksaks oli esitatud juba 46 891 elektroonilist deklaratsiooni, siis kell 13 oli vastav number 78 633. “Meie süsteemid on hästi vastu pidanud ja suuremaid häireid esinenud ei ole,” tõdes Aav.

“Soovitame e-maksuametisse sisenemiseks kasutada maksu- ja tolliameti kodulehte ning ID-kaardi või mobiil-ID võimalusi, nii on tagatud turvalisem ühendus ja kiirem ligipääs deklareerimisele,” ütles Aav.

Samuti on võimalik e-maksuametisse siseneda Ühispanga, Hansapanga, Krediidipanga Sampo, Nordea, Parex ja SBM panga või Handelsbankeni Internetipanga kaudu.

E-maksuameti kaudu tuludeklaratsiooni esitanutele on maksu- ja tolliametil võimalik enammakstud tulumaksu tagastamisega alustada alates 22. veebruarist. Kui deklaratsioon ei vaja automaatse, esmase kontrollimise tulemusena täiendavat kontrolli, tagastatakse enammakstud tulumaks maksumaksja tuludeklaratsioonis märgitud pangakontole 5 tööpäeva jooksul pärast deklaratsiooni esitamist.

Paberdeklaratsiooni esitanud klientidele tagastatakse tulumaks hiljemalt 1. juuliks ning FIE-dele ja vara võõrandamisest kasu saanutele 1. oktoobriks 2008.