Tänavu tuleb tulumaksutagastust oodata kauem kui varasematel aastatel. Elektroonilise deklaratsiooni esitanud saavad tulumaksu tagasi alates 26. veebruarist. Paberdeklaratsiooni esitanud kliendid saavad tulumaksu tagasi alates 20. aprillist.

2009. aasta tuludeklaratsioonis saab kasutada täiendavat maksuvabastust kuni 17-aastase lapse puhul alates teisest lapsest, aasta tagasi sai soodustust alates esimesest lapsest.

Deklareerimisel saab tänavu kasutada lühivarianti. Juhul, kui maksumaksjal ei ole MTA poolt eeltäidetud andmetele midagi lisada, saab deklaratsiooni kohe kinnitada.

Sel aastal kantakse MTA poolt eeltäidetud deklaratsioonile esmakordselt ka eelmiselt deklaratsioonilt võetud eluasemelaenu andmed. Samuti kuvatakse maksumaksjale eelseisev maamaksu kohustus ning antakse võimalus jätta tagastatav tulumaks maamaksu katteks. Ülejäänud summa tagastatakse pärast maamaksu tasumise tähtaega.

Äriregistrisse kantud või MTA-s registreeritud FIE tegevusala eeltäidetakse, kui eeltäidetud andmed deklaratsioonil puuduvad, saab FIE teha valiku vastavalt tegevusalade klassifikaatorile.

Abikaasade ühisdeklaratsiooni korral on võimalik tutvuda nii enda kui abikaasa maksunõuete või muude kohustustega.

Kuna oodata on palju ühisdeklaratsioone, siis juhib maksuhaldur tähelepanu, et ühise tuludeklaratsiooni esitamiseks või ühisdeklaratsiooni muutmiseks üksikdeklaratsiooniks on nõutav mõlema abikaasa nõusolek.

Esmakordselt on võimalus kasutada lisaks eesti- ja venekeelsele ka ingliskeelset deklaratsiooni vormi.

E-maksuametisse/e-tolli sisenemiseks soovitab maksuamet kasutada ID-kaarti, mis on kõige turvalisem ning kiirem viis. E-maksuametist/e-tollist väljumiseks kasutage aga turvalisuse huvides kindlasti nuppu "välju".