Trumpi kampaaniameeskonna pidu toimub valimisõhtul Trump International Hotelis, kirjutab CNBC. Hotelli veebilehe andmeil on kõik hotelli 263 toast selleks õhtuks välja müüdud. Seda kinnitas reede hommikul CNBC-le ka hotelli administraator.

Kuigi administraator ei osanud öelda, mis hinnaga toad on välja müüdud, vihjavad valimisõhtule eelneva ja sellele järgneva päeva ööbimishinnad võimalikele summadele, mis Trumpi kampaaniameeskond hotelli kasutamise eest valimisõhtul välja käib.

Reede ja laupäeva õhtul maksavad standardtoad üle 1000 dollari öö, samas kui kõige kallim sviit jääb natuke alla 2000 dollari. Vahetult pärast valimispäeva – milleks on teisipäev, 3. november –, tuleb 4. novembrist maksta standardtoa eest vaid 635 dollarit öö eest.

Küll aga ei ole veel kindel, kas ka president Trump ise võtab hotellis toimuvast valimisepeost osa. Reedel ütles ta, et pole otsustanud, kus ta valimisõhtu veedab. Ta vihjas, et võib olla kogu õhtu ka Valges Majas. Sellele vaatamata on Trumpi kampaaniameeskond juba veennud annetajaid tasuma valimisõhtu pidustuste eest talle kuuluvas hotellis.

Kriitikud on juba hakanud arutlema selle üle, kuidas suudab hotell tagada peo toimumise koroonapandeemia tingimustes ning arvestades Washingtonis kehtestatud piiranguid avalikele üritustele. Ei Trumpi kampaaniameeskond, vabariiklik partei ega ka Trump Organization – mida juhivad hetkel Trumpi vanemad pojad –, ei vastanud CNBC-i kommentaaripalvele.

Kuigi veel on ebaselge, millise summa panustab Trumpi kampaaniameeskond ise valimisõhtu pidustustesse presidendi Washingtoni hotellis, on teada, et presidenti toetavad poliitilised organisatsioonid ja toetajad on juba andnud kena panuse Trumpi hotelliketi ülal pidamisse viimastel kuudel.

Augusti keskpaigast oktoobri alguseni on Trumpi kampaaniameeskond kulutanud 210 000 dollarit majutusele erinevates Trumpile kuuluvates hotellides. Sõltumatu mõttekoja Center for Repsonsive Politics andmetel on Trump suutnud vabariiklaste ürituste pealt, mis on peetud talle kuuluvates hotellides, teenida 2016. aastast alates üle 17 miljoni dollari.

Mõttekoja valduses olevate dokumentide kohaselt maksis vabariiklik partei ainuüksi augustikuus Trumpi Washingtoni hotelli ruumide kasutamise eest vähemalt 200 000 dollarit. Küll aga pole Trumpi kampaaniameeskond ainus, kes presidendi hotellide kasuminumbreid toetab.

Washingtonis tegutseva organisatsiooni Citizens for Responsibility and Ethics raportis märgitakse, et ka terve rida erinevaid huvigruppe on kulutanud Trumpi ametisse asumisest alates vähemalt 13 miljonit dollarit talle kuuluvates hotellides.

CREW hinnangutel on üle 130 erinevate huvidega üritusi korraldatud Trumpile kuuluvates hoonetes. Nende hulgas on olnud nii vanglates teenuseid pakkuvad eravõtted kuni laenufirmadeni välja.