Veebileht living.ee on tänaseni avatud ning ekraanil vilguvad mitmed allahindlused ja soodustused. Eile andis e-poe omanikfirma sisse pankrotiavalduse. Lehelt kaupu aga enam tellida ei saa:

"Tellimusi ei saa vormistada juba mitu päeva. Leht nö võetakse maha hiljemalt pankroti väljakuulutamisel," ütles Ärilehele Livingshop OÜ juhatuse liige Martin Talts.

Kliendi päringu peale - kus on tellitud mööbel? - saadeti selline vastus (muutmata kujul):

_____________

Hea klient.

OÜ Livingshop majanduslik olukord ja võime täita oma kohustusi on viimastel kuudel halvenenud. Selle peamisteks põhjusteks on oluliselt tihenenud konkurents ning mitmete turuosaliste agressiivne hinnapoliitika.

OÜ Livingshop osanikud on otsustanud esitada 13.03.2015 kohtule pankrotiavalduse. Sellest tulenevalt peame kahetsusega teatama, et OÜ-l Livingshop ei ole võimalik Teie tellimust täita.

Pankrotiavalduse esitamisest oleme teavitanud ka Tarbijakaitseametit.

Vabandame siiralt tekkinud olukorra ja ebameeldivuste pärast.

Livingshop OÜ  

______________

Niisiis ei suuda e-kauplus viimasel ajal tehtud tellimusi enam kätte toimetada. Loodetavasti saavad kliendid raha tagasi pankrotiprotsessi käigus. 

2013. oli midagi juba näha

Veel 2013. aastal ei olnud ettevõtte seis katastroofiline, kuid raskusi võis märgata. Majandusaasta lõpetati küll 45 198-eurose kahjumiga, kuid jaotamata kasumit oli kokku 34 766 euro eest. Käive oli ettevõttel seejuures 531 372 eurot, mis tähendab, et kindlasti ei ole tegu marginaalse turuosalisega.

Ajalugu on kirju

2008. aastal selgus, et toona Langersen OÜ-le kuulunud living.ee on pankrotis ja tema maksuvõlg on 931 647 krooni. Skeemitamine oli toona keeruline ja kes selle vastu rohkem huvi tunneb võib kogu saaga kohta leida internetist huvitavaid postitusi. Igatahes võttis järgmisena veebipoe üle Living.ee OÜ (enne oli ettevõtte nimi Akerston Grupp OÜ). See siis muudeti omakorda Livingshop OÜ-ks.

Igatahes on veebikeskkond taas pankrotti minemas. Kas ka seekord näeme suurt tagasitulekut? Elame, näeme.

Livingshop OÜ tänased juhatuse liige on Martin Talts. 80% ettevõttest omab Raudniidu OÜ. 20% omanik on EGEL Solutions OÜ, juhatuse liikmeks Egle Znamenskaja.

Nende maksuvõlg riigi ees on täna veidi üle 11 000 euro.