Haven Kakumäe on Moskvas kinnisvaraarendusega tegelev arendusettevõte, mis kuulub Eesti ettevõtjatele. Omanikeringis on firma pressiteate kohaselt Jaan Pillesaar, Peeter Mänd, Kaido Kaarma, Hannes Tammjärv ja Sander Kaus.

Eesti Päevaleht kirjutas aprilli lõpus, et Tallinna linn peatas Kakumäe sadama ebaseadusliku ehitustegevus, sest arendaja ehitab ettenähtust suuremat Kakumäe sadamakompleksi. Ettekirjutuse kohaselt peab arendaja maksma Tallinnale 25 000 eurot trahvi, kui ehitis 31. augustiks projektiga vastavusse viidud ei ole. Artiklit saab lugeda siit.

Ettevõte edastab tänases pressiteates, et 2017. aasta kevadeks loodetakse avada sadamani viiv Nooda tee, laevade talvehoid, tankla, jahtklubi ja luua tervisesportlastele hulgaliselt uusi parkimisvõimalusi.

Haven Kakumäe juhatuse esimees Neeme Kaarma sõnul on sadama arendus pikaajaline projekt ning investeering, mis tõstab tulevikus nii Kakumäe kui ka kogu Tallinna atraktiivsust. „Eesti on mereriik ja korralik jahisadam Kakumäel tõmbab kaasa uusi investeeringuid piirkonnas,“ sõnas Kaarma.

Haven Kakumäe ootab esimesi aluseid 2017. aasta kevadel.

„Usun, et sadamast saab nii Kakumäe poolsaare kui Tallinna elanike jaoks huvitav ja kasulik koht, kus on olemas kõik vajalik jahtidele ning mis pakub ka võimalusi sportlikuks ja kulinaarseks meelelahutuseks,“ rääkis Kaarma.

Ehituse peatöövõtja on BMGS Eesti filiaal.

Ettevõte teatas, et järgmises etapis rajatakse sadamahoone jahtklubi, laste purjekooli, toitlustuskohtade ja teiste vaba aja veetmise võimaluste jaoks.