Superangeli partneri Veljo Otsasoni sõnul investeeritakse suure kasvupotentsiaaliga iduettevõtetesse, mis lahendavad tehnoloogia abil olulisi probleeme ning muudavad maailma ja inimeste elu paremaks. Superangeli fookuses on nii tarkvara kui riistvara-robootika ning huviorbiidis on tehisintellekti, masinnägemise ja keeletehnoloogia rakendused.

“Maailma edukaimad ettevõtted nagu Apple, Google ja Tesla on rajatud ja arendatud ingelinvestorite ja riskikapitali toel ning ma olen täiesti veendunud, et kümne aasta pärast paneme ka Eesti tehnoloogiafirma maailmahiidudega samasse ritta,” rääkis Otsason.

Tehnoloogia iduettevõtted saavad kandideerida Superangeli ja Garage48 poolt korraldatud Base Camp häkatonil osalemiseks ning kuni viiele parimale osalejale tehakse pakkumine Alpine House kiirendiprogrammiga liitumiseks, millega kaasneb kuni 150 000 euro suurune investeering. Programmis osalejatele pakutakse terve aasta jooksul tuge ja nõu valdkonna tipptegijate ja Superangeli investorite poolt. Superangel viib osalejad ka USA, Singapuri, Kanada või Euroopa turgudele.

“Base Camp on loodud idufirmade reaalseid vajadusi arvestades. Osalema on oodatud eri arengufaasides tiimid, kes soovivad oma toodet ja ettevõtet edasi arendada. Intensiivne 48-tunnine häkaton koos parimate ekspertide jateiste iduettevõtjatega teadmisi jagades ningteineteise kogemustest õppides on aidanud osalejatel teha suure hüppe edasi,” selgitas Otsason.

Superangeli investorite eesmärk on anda tõuge iduettevõtete arengule ning viia need võimalikult kiiresti olulise väärtuse kasvuni ja aidata kaasata järgmine rahastamisvoor. Fondi investorid on olnud selliste Eesti edulugude alguse juures nagu Bolt, Veriff, Fortumo, GrabCAD, PlanetOS, Monese, TransferWise, Scoro ja Pipedrive. Kokku plaanib Superangeli esimene fond investeerida 40 varajase faasi tehnoloogiaettevõttesse.

Base Camp häkatonile on oodatud osalema ka ettevõtlikud spetsialistid, kes sooviksid kas 48 tunniks või pikemaks koostööks liituda mõne idufirmaga. Oodatud on näiteks insenerid, andmeteadlased, disainerid, sotsiaalmeedia ja turunduse professionaalid. Base Camp häkatoni korraldamises lööb kaasa Garage48 ning Superangeli Alpine House kiirendiprogrammi aitab ellu viia Startup Estonia.

Base Camp toimub neljandat korda ning selle vilistlaste hulka kuuluvad Lumebot, Kingdom Technologies, Montonio, Remato, Snackable ja paljud teised Eesti tehnoloogiavaldkonna iduettevõtted. Kandideerimine märtsis toimuvale Base Camp häkatonile on avatud kuni 20. veebruarini.

Superangel on Eesti investeerimisettevõte, mille varase faasi investeerimisfond Superangel One investeerib varase staadiumi tehnoloogiaettevõtetesse. Fondi on tänaseks kaasatud 16 miljonit eurot, millest 4,2 miljonit eurot on nurgakiviinvestorina paigutanud KredExi tütarettevõte ja riikliku riskikapitalifondi valitseja SmartCap.