Ettevõtte ärinime muutus oli järgmiseks etapiks märtsis toimunud omanikuvahetusele, mille tulemusena sündis suuruselt teine krediidihaldusteenuste pakkuja Euroopas, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.

"Koos Lowelliga on Eesti krediidihaldusturul nüüd teenusepakkuja, kes tegutseb Euroopa suurimatel ja kõige vanematel krediiditurgudel," märkis Lowell Eesti AS-i direktor Petri Koivunen. Ettevõtte põhiolemust, teenuseid ja teenindust see ei muuda. Koivuneni sõnul lahendab ettevõte iga päev üle 1000 võlaga seotud küsimuse.

Lisaks Lindorffile Eestis hakkavad Lowelli nime kandma ka Lindorffi äriüksused Soomes, Rootsis ja Taanis ning Intrumi äriüksus Norras. Enne liitumist Lowellil Põhjamaades äritegevust ei olnud.

Alates 1. oktoobrist muutub lisaks ettevõtte juriidilisele nimele ka ettevõtte visuaalne identiteet ning kodulehe aadress. Muudatusi lepingusuhetes ja teenustes ei toimu.

Lowell tegutseb Eestis alates 1997. aastast. Eestis töötab 22 inimest. Lindorffi käive oli 2017. aastal 1,5 miljonit eurot. Lowelliga liitus Lindorff 2018. aasta märtsis.

Lowell Group moodustati 2015. aastal pärast Suurbritannias tegutseva Lowelli ja Saksamaa turuliidri GFKL ühinemist. Lowell tegutseb üheksas riigis: Suurbritannias, Saksamaal, Austrias, Šveitsis, Taanis, Soomes, Rootsis, Soomes ja Eestis. Põhjamaad ja Eesti said kontserni osaks 2018. aasta märtsis.

Ettevõtte suurimad omanikud on ülemaailmne erakapitalil põhinev fond Permira ja pensionifond Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP). Lowellis töötab täna 4400 inimest.