Tegemist on autori ühe teosega 25-st maalist koosneva heinakuhjade kollektsioonist. Legendaarse 19. sajandi prantsuse impressionisti Claude Monet teose hind kerkis kaheksaminutilise pakkumislahingu käigus 110,7 miljoni dollarini.

Müüdud maal valmis 1890. aastal. Enamus selle seeria teostest on muuseumides ja galeriides. See tähendab, et erakätesse on neid jäänud vähe. Üks Chicago rikas perekond ostis Monet' diileri käest maali 1890. aastal ja suguvõsa käes oli see 1986. aastani.

Varju jäänud müüja ostis maali 1986. aastal kõigest 2,53 miljoni dollari eest. See tähendab, et alghinnaga võrreldes on hiljuti oksjonil rekordhinnaga maha müüdud maali 4300 protsenti. Tootlus on topelt, võrreldes USA aktsiaindeksi S&P 500 omaga. Sellesse indeksifondi investeering oleks täna väärt 62 miljonit dollarit.

Ühegi impressionisti teose eest pole seni kunagi veel makstud üle saja miljoni dollari. Muidugi tuleb arvestada, et diilerilt ostes ja oksjonil müües olid ka kulud. Lisaks tuleb maksta tulumaksu. Kulu oli ka kindlustus. Kuid senine omanik sai nautida maali ilu 33 aastat, kirjutab MarketWatch.