Kreeka ja Türgi on naabrid ja läbi ajaloo vaenlased. Siiski jagavad nad Egeuse merd, mõlemas nauditakse maitsvat toitu ja külastatakse antiikajast pärit varemeid. Turismi vallas läheb naabritest hästi vaid ühel, kirjutab Bloomberg.

Kui Kreekas kehtestati suvel kapitali liikumisele piirangud, ei tõotanud see turismile midagi head. Siiski külastasid sularahas maksvad päikesenautijad Kreeka saarekesi. Juulis tegid Kreeka külastused rekordi.

Vaid mõne kilomeetri kaugusel Kreeka saartest asub Türgi. Türgi majandus kasvab, kuid turismiäri ei ole roosiline. Türgile mõjuvad halvasti kodusõjas Süüria lähedus ja kõhnema rahakotiga venelased. Juba aprillis hakkasid Türgi lennujaamade külastajate numbrid kahanema. Kolmapäeval Istanbuli ühe tuntuima vaatamisväärsuse Dolmabahce palees korraldatud terrorirünnak ei julgusta turiste. See tekitab turistide seas tunde, et nad võivad sattuda valel ajal valesse kohta.

Türgi on vene turistide seas üheks lemmiksihtkohaks. Rubla kukkumine tähendab, et neil ei ole enam sinna reisimiseks raha. Tänavu esimese kuue kuuga on aastases võrdluses vene turistide saabumine Türki vähenenud 24%.

Isegi türklased käivad Kreekas puhkamas, kuna Kreeka elatustase on kukkunud.