Välisriikidest tutvustavad oma puhkevõimalusi tänavusel messil esmakordselt Vietnam ja Gruusia, põnevate ja eestlaste jaoks seni vähemtuntud reisisihtidena on esindatud nt Lõuna-Aafrika Vabariik, Indoneesia, Mehhiko, Indoneesia ja Valgevene.

Suurt tähelepanu pööratakse messil Eesti-sisestele reisivõimalustele, siseturismiga seotud ettevõtted ja organisatsioonid on end sisse seadnud spetsiaalses “Puhka Eestis” hallis, mida kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

EASi (Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus) turismiarenduskeskuse poolt renditud ning ühtsete põhimõtete järgi kujundatud 1200 m² suurune ala on jagatud 15 Eesti maakonna vahel, kes kõik tutvustavad just oma piirkonna eripärasid ja turismitooteid. Kokku on siseturismi hallis oma väljapanekuga esindatud ligi 180 ettevõtet ja organisatsiooni, meeleolu aitavad luua Eesti artistid ning kodumaise kõhutäie eest kannab hoolt Türi Grillfesti meeskond.

Kolm päeva kestval messil saab lisaks reisisihtkohtadega tutvumisele osa võtta oksjonitest, mängudest, loosimistest ja meelelahutusprogrammist. Paljud turismiettevõtjad on spetsiaalselt messi jaoks välja töötanud ahvatlevaid eripakkumisi.

Turismiorganisatsioonide või ettevõtjate kaudu on tänavusel Tourestil lisaks Eestile esindatud 37 riiki: Austria, Austraalia, Bulgaaria, Kreeka, Küpros, Türgi, Portugal, Itaalia, Hispaania, Horvaatia, Poola, Tšehhi, Prantsusmaa, Holland, Belgia, Suurbritannia, USA, Gruusia, Valgevene, Tuneesia, Dubai, Lõuna-Aafrika Vabariik, Namiibia, Vietnam, Indoneesia, Tai, Mauritius, Seišellid, Mehhiko, Saksamaa, Läti, Leedu, Venemaa, Soome, Rootsi, Norra ja Taani.

Eri riikide turismiarendajate kõrval osalevad messil reisikorraldajad, lennu-, laeva- ja bussfirmad, hotellid, restoranid, spaad, loodusturismi korraldajad, muuseumid ja teised kultuuriasutused.

Mess on publikule avatud reedel kl 14-18, laupäeval kl 10-18 ning pühapäeval kl 10-16. Sissepääs maksab 25 krooni, perepilet 40 krooni.