Alates tänavu 1. augustist hakkab Eesti kodumajutustele, puhkemajadele ning puhkeküladele ja -laagritele järke ehk rahvakeeli „tärne” väljastama MTÜ Eesti Maaturism. Järgu andja valiti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) poolt kehtestatud korras ning liidu taotlus osutus igati edukaks, teatas Delfile ministeeriumi pressiesindaja.

„Vastavalt turismiseadusele omab mittetulundusühing ainuõigust kõnealustele majutusettevõtetele järke jagada järgmised viis aastat,” tutvustas MKM siseturuosakonna peaspetsialist Kati Viimne. “Nüüdsest saab nii kodumajutus, puhkemaja kui puhkeküla ja –laager omale taotleda kuni III järku, kui täidetud on vastava järgu nõuded.”

Mullu turismiseaduse kohaselt uuenenud majutusettevõtetele järkude andmise korraldus näeb ette järkude väljastamise majutusettevõtete liitude või majutusettevõtete kvaliteedialast tegevust arendavate organisatsioonide poolt.

Alates käesoleva aasta maikuust tegutseb Eesti hotellidele ja motellidele järgu andjana Eesti Hotellide ja Restoranide Liit. Koos MTÜ-ga Eesti Maaturism hõlmatakse täna kvaliteedi- ehk järkude süsteemiga enamik Eestis tegutsevaid majutusettevõtteid.

Järkude süsteem aitab korrastada turgu ning annab tarbijale asjakohast teavet majutusettevõtete teenindustaseme kohta. Majutusettevõttele antud järk võimaldab tõsta majutusettevõtte usaldusväärsust ning tarbijale on see selgeks signaaliks pakutava teenuse taseme kohta. Järgunõuete täitmine ehk “tärnide” taotlemine jääb ka edaspidi vabatahtlikuks.