Pullisaar alustas vutikasvatusega Eestis 27 aastat tagasi. Tema vutifarm on Euroopa suurim, seal on võimalik kasvatada kuni 50 000 lindu. Iga aastaga laiendatakse linnukasvatust vastavalt turu nõudlusele, vutimune tarnitakse ka Lätti ja Rootsi, teatas Delfile Tartumaa Põllumeeste Liit.

Enne tapapunkti avamist müüdi vutid Tallinna Loomaaeda ja saadi kilogrammi eest 50 krooni. Avatav tapapunkt võimaldab müüa nii toorest, jahutatud, külmutatud kui ka suitsetatud vutiliha. Vutiliha, mis on tuntud delikatesstoit, maksab kordades rohkem kui loomaaeda madudele söögiks müüdav. Aastas planeeritakse müüa kuni 50 tonni vutiliha. Tapapunkti maksumus oli 1,5 milj krooni. Ettevõte kuulub Ülo Pullisaarele, kes on vutte kasvatanud juba 27 aastat.

Taluperemees, 72-aastane Ülo Pullisaar on aastakümneid tarbinud vutimune, mis on tema sõnul hea tervise ja energia pant. Omega-3 rasvhapetega rikastatud vutimunad aitavad ära hoida südame-veresoonkonna haigusi. Vutimuna võib nimetada ka looduslikuks Viagraks. Vutimuna säilib nädalaid, ei nakatu salmonelloosi ja sisaldab looduslikku antibiootikumi lüsotsüümi.