Sami Seppänen, Radiolinja Eesti juhatuse esimees

EMT turuosa langus ei saanud ilmselt Peep Aaviksoole saatuslikuks, kuna firma turuosa oli langenud vaid eri teenuste, mitte niipalju käibe osas.

Arvan, et järgneva kümne aasta jooksul liiguvad turuosad edasi-tagasi. Tavaliselt on nii, et kellel on suurem turuosa, annab teistele ka tavaliselt natuke järele.

Juhatuse esimees on selline inimene, kes vahetatakse vahel välja sõltumata sellest, kui hästi ta tööd teeb. Lihtsalt omanik arvab, et peab uut verd ja uusi nägemusi firmasse tooma.

Elioni ja EMT ühendamine oleks loogiline. Seda tehakse peaaegu alati, kui kahel ettevõttel on kattuv klientuur ja enam-vähem sama tegutsemisviis. Seni on tehtud sama tööd samale kliendile kahes kohas.

Üllar Jaaksoo, Tele2 Eesti juhatuse esimees

Elioni ning EMT ühendamine võib tähendada teenuste hindade langust, kuna senise kahe firma teenuste kattumisest tuleneva ebaefektiivsuse maksavad kinni kliendid.

On palju asju, mida saab koos odavamalt teha – teenistused, ostud, hanked jne. Mida efektiivsem on Elion, seda soodsamalt saan mina neilt teenust osta ja seda paremini konkurentsi pakkuda.

Meiegi oleme Baltikumis “omas majas” ühistegevust teinud, see nõuab teist juhtimisstiili. Minu jaoks on see arusaamatus, mitte üllatus, et Telekomi ettevõtete ühinemine nüüd päevakorrale tuleb. Aaviksoo on konkreetne inimene, kes teab algusest peale, mida vaja saavutada, ning sellest ei tagane.

Sven Kunsing, Ühispanga analüütik

Me oleme kogu aeg hoidnud Eesti Telekomi aktsia hinnasihti 100 ja 110 krooni vahel. Soovitus on hoida, kuna tegemist on madala hinnariskiga aktsiaga. Eilsete uudiste valguses jääb hapu maitse suhu. Võib-olla peame oma hinnangud Telekomi suhtes ümber vaatama. Eilsed uudised on minu arvates seotud järgmise aasta kasumlikkusega. EMT keskmine tulu ühe kasutaja kohta on ka Euroopa mõistes küllalt kõrge – 430 krooni kuus. TeliaSoneras on see mõnevõrra kõrgem, Euroopa mobiilifirmades aga madalam.