TV 1 alustab esmaspäeval täispika programmiga, mis sisaldab uudiseid, muusikat ja sarifilme nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Perekond Sõnajalgade Eesti Sõltumatu Televisioon ehk TV 1 pöörab põhitähelepanu uudistele, mida juba praegu võib endiselt Tipp TV kanalilt vaadata neli korda päevas.

Esmaspäeval lisandub neljale õhtusele uudistesaatele veel üks, mis hakkab eetris olema hommikul kell seitse.

TV 1 uudistetoimetuse juhataja Nele Laanejärve sõnul töötab uudistetoimetuses kümme reporterit. "See on palju vähem kui näiteks Aktuaalses Kaameras," märkis Laanejärv. Ta lisas, et TV 1-l on mitmeid maakondlikke korrespondente ja kui vaja, ostetakse uudistematerjali teistelt teletoimetustelt.

Lisaks uudistele pakub TV 1 sarjafilme nii lastele kui ka täiskasvanutele. Telejaama üks omanik Viivi Sõnajalg ütles, et seriaalide valikul eelistati neid, mis väärtustavad perekonda. "Oleme leidnud ühe väga hea Ameerika pereseriaali," kinnitas Viivi Sõnajalg.

Sõnajalgade väitel pole ka nende valitud multifilmid nii vägivaldsed, kui mõnel teisel telekanalil. "Meie multikates saavutab hea kurja üle võidu vägivallata," lubas perekond ühiselt.

Omasaated esialgu saladus

TV 1 peadirektori Oleg Sõnajala väitel on esialgu ettevalmistamisel vähemalt kaks originaalsaadet, kuid nende ideed ja saatejuhti on veel vara avalikustada. "Praegu on üsna levinud infovargus ja kardame oma ideede pärast," märkis Oleg Sõnajalg. Ta lisas, et TV 1-l on kavas ka kristlik saade Pühapäevahommik.

Varem kristlikku muusikat teinud Sõnajalad põhjendasid televisiooniga tegelema hakkamist sellega, et midagi paremat nad teha ei oskaks. "Ju me oleme siis nii edevad inimesed ja tahame teha televisiooni paremini kui teised Eesti telekanalid," ütles Oleg Sõnajalg.

Esimesel nädalal on eetris valdavalt sarifilmid ja uudised, edaspidi aga näitab TV 1 ka mängu- ja dokumentaalfilme, spordi-, moe- ja loodussaateid. Põhirõhk on siiski nii sise- kui ka välisuudistel.

TV 1-s tuleb oma peaga mõelda

TV 1 uudistereporter Raimo Kummer on varem töötanud EVTV-s. Tema hinnangul tuleb TV 1-s rohkem oma peaga mõelda. "Kui EVTV-s jagas peatoimetaja hommikul ülesandeid, siis nüüd peab reeglina ise midagi välja mõtlema," kinnitas Kummer.

Uudistetoimetus tuleb kokku hommikul kell 9.30 ja paneb õhtuste uudistesaadete põhiideed paika. üht-teist lisandub muidugi ka päeva jooksul.

Uudistereporter Kadri Hindrikus ütles, et tema harjus uudistelugemisega ruttu ära, kuna töötas varem KUKU-raadios. "Ei osanud küll hingeski arvata, et hakkan teleris uudiseid lugema, aga nüüd pole vigagi. Telejaamas tuleb ainult oma välimust rohkem kontrollida," tõdes ta. Hindrikuse hinnangul tehakse telejaamas ka rohkem meeskonnatööd kui raadios ja see on väga meeldiv.

Ringhäälingulubade komisjon andis seni Tipp TV-le kuulunud kanali TV 1-le 7. jaanuaril, pidades nende pakutavat programmi paremaks nende konkurendi STV omast. TV 1-le antud 45. kanal jäi vabaks pärast Tipp TV pankrotti eelmisel aastal. Sõnajalgade kinnitusel pole nad ebausklikud ja Tipp TV saatus neid ei kohuta.

KRISTI MALMBERG