"Lätlaste hooleks jääb programmide sisseost, muus ei muutu kohapealsete otsustajate võimalused," kinnitas Õhtulehele müügiläbirääkimistega seotud inimene. Ennetava sammuna lõpetab TV 1 vastastikusel kokkuleppel töölepingud kõigi seniste töötajatega.

"Enamik töötajaist on sellega vabatahtlikult juba praegu nõustunud, kuigi tähtajaks andsime detsembri," ütles Õhtulehele müügiläbirääkimistega seotud inimene. Tema kinnitusel ei ole TVspetsialistid mures oma tuleviku pärast, sest neile vastava kvalifikatsiooniga inimesi on raske, kui mitte võimatu leida. Võimalik on, et mõne loometöötajaga uut lepingut ei sõlmita. "Kuid kõik tajusid, et alternatiiviks müügile oleks telejaama sulgemine, sest esialgu ollakse kahjumis," ütles müügiläbirääkimistega seotud inimene.

Latvijas Neatkariga Televizija on pidanud omakorda kõnelusi Rootsi Bonnieri ja Norra Schibstediga, kes sooviksid osalust Läti suurimas eratelekanalis. Norra kapital on Eesti teleturul juba jõuliselt esindatud - Kinnevikiga seotud firmale kuulub TV 3 ja Schibsted on seotud Kanal 2-ga. Võimalik, et kui Neatkariga Televizija ostab Bonnier, siis on ka rootslased trükiajakirjanduse kõrval muul moel meie meediaturul.

ÕL