“Olen töötanud TV1 heaks ligi viis aastat, ja jaam on iga natukese aja tagant käinud ühe omaniku käest teise kätte. Kõik võimuvahetused on tekitanud pingeid ja stressi,” põhjendab uudistediktor Kadri Hindrikus, miks ta ei pea enam võimalikuks TV1s jätkata.

Kaks nädalat tagasi teatas TV1 juhatuse esimees Rait Killandi, et telejaama omakapital on miinuses, ja kui omanik soovib jaama tegevust jätkata, peab ta omakapitali seadusega vastavusse viima. “Vastasel juhul olen kohustatud alustama ettevõtte likvideerimist ning TV1 sulgema,” teatas Killandi.

Pärast seda algas TV1 majas paanika — palgad on kätte saamata, esitatakse lahkumisavaldusi, otsitakse uusi töökohti teistes telejaamades.

SL Õhtulehe teada oli eilseks esitanud lahkumisavalduse vähemalt neli inimest TV1 uudisteosakonna põhituumikust: Kadri Hindrikus, uudiste peatoimetaja Heidit Kaio, reporter Raimo Kummer ja väliskommentaator Peeter Kaldre.

Isegi kui TV1 peaks saama rahasüsti ja palgad välja makstakse, ei kahetse Hindrikus lahkumist. “Siis soovin neile vaid edu,” ütles ta ja lisas, et tema teada kavatsevad TV1st lahkuda “enam-vähem kõik”. Praegu peab Hindrikus läbirääkimisi Eesti Televisiooniga, et asuda seal tööle argipäevade hommikuprogrammi tegijana.