MTG teatel konsolideeritakse TV3 ja Star FM-i tulemused kontserni tulemustega alates 1. jaanuarist.

Seni oli MTG mõlemas meediakanalis vähemusosanik. MTG-le kuulub Eestis ka raadiojaam Power Hit Radio, milles firma saavutas juba varem sajaprotsendilise osaluse.

MTG presidendi Hans-Holger Albrechti sõnul on Eestis nii tele- kui ka raadioreklaami turul suur kasvupotentsiaal — mullu kasvas näiteks telereklaami turg 11,3 protsenti ning Star FM suutis eelmisel aastal oma reklaamitulusid kasvatada 30 protsenti.

“Meil on seetõttu põhjust uskuda selle turu tuntavasse potentsiaali,” märkis ta.

TV3 on Eesti vaadatuim eratelejaam ning mitmetel kuudel on jaam olnud ka vaadatuim kanal üldse.

Emori novembrikuise teleauditooriumi uuringu kohaselt oli TV3 osakaal kogu vaatamisele kulutatud ajast Eesti 12-74 aastaste elanike seas 20 protsenti, edestades selle näitajaga ka avalik-õiguslikku ETV-d (mille vaadatavus oli 19,3 protsenti).

Lisaks tele- ja raadiojaamale kuuluvad MTG-le Eestis veel tasuline telekanal TV1000, internetiportaal Everyday.com, tõlke- ja subtiitrifirma SDI Eesti ning Viasati satelliitkanalite edastamise õigus.

TV3 on viie miljoni kroonise aktsiakapitaliga ettevõte, mille 2000. aasta käive oli 83,4 ja kasum 1,7 miljonit krooni. Eelneval kahel aastal oli TV3 AS-i käive 76,5 ja 92,3 miljonit ning tulem vastavalt 12,6 miljoni kroonine kahjum ja 10,7 miljoni kroonine kasum.

Seni Star FM-i ja Power Hit Radio opereerijana tegutsenud Mediainvest Holding sai 2000. aastal 5,6 miljoni kroonise käibe juures 4,8 miljonit krooni kahjumit, aasta varem oli firma käive ligi kolm miljonit ja kahjum 4,3 miljonit krooni.