Konkursi eesmärgiks on stimuleerida uute eesti originaalsaadete loomist. Ettepanekuna esitatav saade peab olema originaalne, varem teostamata ja teleprogrammides üle kandmata, teatas TV3 ETAle.

TV3 programmidirektor Jüri Pihel ütles ETAle, et Eestist on võimalik leida ideid, mida omasaadetena kõige vaadatavamatel kellaaegadel näidata. Pihel tõi siin näiteks seriaali "Õnne 13" ja saatesarja "Seitse vaprat".

Piheli sõnul kohustab telekanali positsioon teleturul otsima ja looma paremat programmi, et teha saateid, mis vaatajale tegelikult korda lähevad. "Uute eesti originaalsaadete konkursi eesmärk on ennekõike selle potentsiaali üles leidmine, mis kodumaiste autorite ja tootjate seas olemas," rääkis Pihel. "Peaasjalikult ootame meie telekanali suundumustega sobivaid, eelistatult meelelahutusliku kallakuga saateid, mis suudaksid vaataja tähelepanu köita parima vaadatavuse ajal."

Konkursile tuleb esitada iga ettepaneku kohta annotatsioon, sarisaate ühe saate visandstsenaarium, sarisaate kõigi saadete lühikirjeldus, potentsiaalse auditooriumi määratlus, loomingulise kollektiivi võimalikult täpne koosseis, vajalike tehniliste tingimuste ülevaade, sarisaate ühe saate ja kogu sarja tootmise tingimused ning võimalik ajagraafik ja sarisaate eeldatav eelarve.

Pärast kõigi ettepanekutega tutvumist võetakse paremateks osutunud ettepanekute autoritega ühendust saadete võimaliku tootmise ja TV3 programmis ülekandmise küsimustes.

TV3 uute telesaadete konkursi materjalid tuleb esitada kirjalikult aadressil TV3, Peterburi tee 81, 11415 Tallinn, märgusõnaga "originaalsaade".

Konkurss on lahtine ja sellel võivad osaleda kõik autorid, autorite kollektiivid, teleproduktsioonifirmad ja teised asjast huvitatud isikud.

TV3 uute telesaadete konkursi tähtaeg on 5. jaanuar 2001.