Pisut enne kella 13 toimunud hääletusel kiitis oma jah-sõnaga eelnõu heaks 40 riigikogulast. Vastuhääl tuli 18 riigikogulaselt ning 31 kohal olnud rahvasaadikut pidas paremaks üldse mitte hääletada. Oli ka üks erapooletu.

Kuna tegemist oli Reformierakonna poolt esitatud eelnõuga, siis vastuhääled tulid eranditult opositsioonist.

Eelnõu peaks seletuskirja järgi tagama kokkuleppevedude turvalisuse ja usaldusväärsuse. Ühtlasti kehtestatakse miinimumnõuded kokkuleppevedude teostajatele ja elektroonilistele kokkuleppevedude süsteemile.

Eelnõu koostamisel on arvestatud, et kokkuleppeveod peaksid toimuma võimalikult suures ulatuses ilma riikliku sekkumiseta ja vastavalt turutingimustele.

"Eelnõu eesmärk on tagada kokkuleppevedude turvalisus ja usaldusväärsus, kehtestades selleks vastavad minimaalsed nõuded kokkuleppevedude teostajatele ja elektroonilistele kokkuleppevedude süsteemile. Samas on eelnõu koostamisel arvestatud, et kokkuleppeveod peaksid toimuma võimalikult suures ulatuses ilma riikliku sekkumiseta ja vastavalt turutingimustele," seisab eelnõu seletuskirjas.

Täna hommikul toimus ka kohalike jagamismajanduse ettevõttete aktsioon Toompeal, millega avaldatakse toetust riigikogule, et rahvasaadikud eelnõu ikka heaks kiidaksid.

Taksojuhid tulid samuti Toompeale, kuid hoopis "Uberi eelnõu" vastu meelt avaldama.