Naisterahvas märkas möödunud nädalal oma postkastis arvelduslaenu pakkumist. "Kui ma uurisin tingimusi, avanes PDF-formaadis lepingu vorm, kust ei olnud enam võimalik väljuda," rääkis ta. "Ainus võimalus oli edasi minna."

Selleks küsiti täiendavat koodi. Koodi naine ei sisestanud, kuid dokumendist väljumiseks vajutas ta lepingu kinnitusele. Kohe tuli kontole 27 000 krooni. Samas Ühispank väidab, et lepingu kinnitamiseks on vaja nii koode kui ka kinnitust.

Kuna klient ei soovinud seda lepingut sõlmida, helistas ta Ühispanga klienditeenindusse. Sealt öeldi, et isiku identifitseerimiseks ja lepingu lõpetamiseks peaks ta tulema pangakontorisse. Naisterahvas saatis panka lepingu lõpetamiseks e-kirja. "Sealt vastati, et arvelduslaenu limiidi vähendamiseks pean ise valima välja endale sobiva kontori ja siiski ise kohale tulema," jutustas naine. 

SEB Eesti Ühispanga eralaenude arendusjuht Triin Messimas selgitas, arvelduslaen on mõeldud ootamatute ja kiireloomuliste väljaminekute katmiseks. Laenu intress on tavaliselt 17%. Eriti populaarne on laenu võtmine just interneti teel, kus kliendil on lihtne leping pangale saata. Tema sõnul päris kogemata sellist lepingu sõlmida siiski ei saa ning lepingu sõlmimisel on kindlasti vaja sisestada pangakoodid ja kinnitada leping.