Konkurentsiamet teatab koondumisteadaandes, et Araxes OÜ ja Alkotrend OÜ on ühinemas. Viimane otsustas lõpetada alkoholikaupluste pidamise ning lahkuda alkohoolsete jookide jaemüügiturult.

Konkurentsiamet ütleb, et koondumisega turgu valitsevat seisundit ei teki, samas turgu valitsev seisund ei tugevne. Koondumine ei kahjusta tõhusat konkurentsi asjaomastel turgudel. Tarbijad saavad kergelt tarnijaid muuta ning vajaduse korral saavad konkurendid kergelt suurendada tarnimist.

Araxes OÜ käive oli möödunud aastal 11,17 miljonit eurot ning kasum oli 321 417 eurot. Keti omanikuks on Ovakim Azarumjan. Alkotrend OÜ eelmise aasta aruannet ei ole veel saadaval, aga 2018. aastal oli nende käive 8,36 miljonit eurot ja kasum 49 274 eurot. Varasematel aastatel on nende käive pidevalt hoogsalt kasvanud.

Alkotrendi suurosanik on Šveitsis asuv ettevõte Paddington Trust 69,95%-ga. Suurbritannia kodanikule Stephen John Goldsmithile kuulub 10,02% firmast. 10,02% kuulub ka Luxintall OÜ-le, mille omanikeks on Vladimir Feldman (89,98) ja Meelis Pirn (10,02). Sama palju kuulub veel Fidelio OÜ-le, mida omab Marina Tšetšjotka. Viimane oli ka keti juht.

Muide, Paddington Trust ja Stephen John Goldsmith olid kuni 2018. aastani seotud värvikireva ajalooga alkotootja Remediaga. Nad müüsid selle Läti suurfirmale Amber. Nad on turul end vaikselt koomale tõmmanud.