Inbanki väikelaenu väljastatakse summas 300 kuni 10 000 eurot ning tagasimakseperioodiks on 6 kuud kuni 5 aastat, teatas pank ajakirjandusele.

Inbanki e-äri juhi Erkki Saarniidu sõnul sai kiire otsustusprotsess võimalikuks tänu ettevõttes kuue aasta jooksul arendatud komplekssele algoritmide süsteemile. See analüüsib esitatud taotlust kliendi loal erinevatest registritest pärinevate andmetega.

“Meie tooteinnovatsioon ei seisne uue laenu turule toomises. Innovatsioon seisneb võimes "õpetada" infosüsteemile vastutustundliku laenamise põhimõtteid ja mitmeid teisi laenuotsuse tegemiseks vajalikke aspekte," ütles Saarniit.

Tingimustelt on uus toode sarnane eelmisel aastal turule toodud autolaenule. “Väikelaen on kõige paindlikum võimalus kliendi rahastamisvajaduse katmiseks, sest meie senised finantseerimistooted – järelmaks ja autolaen – on mõeldud vaid konkreetse kauba soetamiseks,” ütles Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo. “Väikelaen on sestap järgmine loogiline uus toode meie tooteportfellis, et pakkuda kliendile rohkem vabadust oma ostude rahastamisel,” lisas panga juht.

Bigbank automatiseerib krediidi- ja laenuprotsessid pilveteenuse abil

Bigbank hakkas kasutama riskianalüüside ning krediidi- ja laenuprotsesside otsuste tegemisel Ameerikas ja Suurbritannias tegutseva ettevõtte Provenir pilveteenust. Digilahenduste kasutuselevõtt vähendab teenuste turule jõudmise aega, suurendab tõhusust ning soodustab äritegevuse kasvu.

„Proveniri pilveteenus on täiuslik lahendus olukorras, kus korraga on mitmes piirkonnas kiiresti vaja suuremat automatiseeritust,“ sõnas Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar. „Samuti parandab see digilahendus panga jaoks kliendiandmete kättesaadavust ja nende tõhusat kasutust.“