Veterinaarinspektsiooni andmetel on Ühinenud Meiereid vedanud riigist välja osa tollilaos seisnud aegunud importvõist, kuid ettevõtte kinnitusel pole või väljavedu toimunud.

Veterinaar- ja toiduinspektsiooni peadirektor Ago Pärtel ütles, et Ühinenud Meiereid on tagasi saatnud osa 540 tonnist aegunud importvõist, mis seisis lahtitollimata tollilaos. Veterinaarinspektsioon nõuab kogu aegunud importvõi tagasisaatmist või hävitamist.

Ühinenud Meiereide avalike suhete juhi Ene Nobeli sõnul eksportis ettevõte möödunud nädalal idaturule 25 tonni importvõid, mis oli Eestisse sisse tollimata.

"Selle võiga pole Eesti ametnikel pistmist, sest see pole Eesti riigis. Eesti riigis olevast võist pole ühtegi grammi välja läinud," lausus ta.

Nobel kinnitas, et eksporditud või polnud osa tollilaos seisvast aegumiskahtlusega võikogusest.

Ühinenud Meiereidele kuuluva lahtitollitud importvõi puhul analüüsib veterinaarinspektsioon Pärteli sõnul iga partiid eraldi ning teeb analüüsi tulemuste põhjal otsuse või kasutamise kohta.

Pärtel ütles, et osa Ühinenud Meiereide või analüüsitulemusi on veel tulemata, kuid seni on inspektsioon saanud nii positiivseid kui ka negatiivseid tulemusi.

Sel nädalal kontrollivad veterinaarinspektorid põllumajandusministri väljakuulutatud lauskontrolli raames kõiki tolliladusid, et välja selgitada, kas seal seisab veel aegunud kaupa.