Ka SEB Eesti Ühispanga avalike suhete juht Evelin Allas kinnitas, et SEB alustas juba möödunud nädalal siseauditit, et kontrollida ajakirjanduses toodud väiteid ja hinnanguid panga endise juhi Ain Hanschmidti tegevuse kohta. Audit lõpeb eeldatavasti järgmise nädala jooksul.

“Finantsjärelevalve juhatuse esimehena olen seisukohal, et teema vajab endiselt selgeks rääkimist ja Eesti ärijuhtide ignoreeriv käitumine on kahetsusväärne,” ütles finantsinspektsiooni juhatuse esimees Andres Trink.

Trinki sõnul näeb ta probleemi mitte niivõrd selles, kuidas asjad toona olid, vaid selles, kuidas need täna paistavad. “Selleks, et spekulatsioone hajutada, on vajalik asjaosaliste veenev selgitus.”

“On kahetsusväärne, kui meie äriliidrid ja edukate ettevõtete juhid ning teised avalikkuse huviorbiidis olevad isikud ei kasuta võimalust kaitsta Eesti ärikultuuri ja ühingujuhtimise mainet ning kõrgeid eetilisi standardeid. See on käest lastud võimalus,” lisas ta.

Finantsinspektsioon on juba mitu päeva oodanud, et asjaosalised annaksid avalikkusele selgituse enda tegevuse kohta. Siiani seda tehtud ei ole.

Finantsinspektsiooni tegevust reguleerib seadus. Seaduse kohaselt on järelevalvetegevuse käigus saadud teave konfidentsiaalne.

“Järelevalve juhina saan vaid kinnitada seda, et finantsinspektsioon ja tema eelkäijad on andnud endast parima oma järelevalve all olevate finantsasutuste tegevuse seaduslikkuse tagamisel,” kinnitas Trink.