Viimase umbes nelja kuuga on Hansapanga aktsia hind Tallinna börsil tõusnud 150 krooni tasemelt tänaseks 197,75 kroonini.

Aktsia hinda kergitab müügihuvist suurem ostuhuvi. "Ostuhuvi on püsinud neli kuud ja ükskord peab see lõppema," ütles Raivo. "Prognoosime, et Hansapanga aktsia hind kukub uuesti 180 kroonini, kui mitte madalamale tasemele."

Raivo sõnul Eesti investoritel Hansapanga aktsia ostuhuvi enam ei ole, ostuhuvi on veel välisfondidel. Panga aktsiatega kauplevad näiteks Taani, Austria ja USA fondid.

Kuigi Hansapanga aktsia hind on 1997. aastal enne börsikrahhi käinud ka 290 krooni tasemel, sellist hinnatõusu Raivo sõnul enam oodata ei ole. "1997. aasta börsimulli enam ei saa tulla, sest ratsionaalsete investorite ostuhuvi ei säili enam nii kaua," sõnas Ühispanga kapitaliturgude direktor. 1997. aasta kohalikest börsispekulantidest on tema sõnul praeguseks alles paar protsenti.

Hansapanga, Eesti Telekomi ja Norma aktsiahindade liikumine veab Raivo kinnitusel viitajaga kaasa ka teisi, vähemkaubeldavaid aktsiaid.

Raivo prognoosib ka eelmise aasta lõpust alates üle 70 sendi tasemeni tõusnud EVP hinna langust 60 sendini.