Ärileht kirjutas Tarmo Nooda teisest kaasusest tänases lehes (loe siit)

Investly tegevjuht Lauri Talumäe ütleb alustuseks, et nende vaidlused äriühingutega, millega oli seotud Tarmo Noot, on käesolevaks lõppenud. Antud vaidlused puudutasid pankrotis olevaid Best Building OÜ-d ning FineTeam OÜ-d.

„Ettevõtted liikusid enne pankrotti minekut Tarmo Nooda otsese või kaudse kontrolli alla. FineTeam OÜ puhul asus Tarmo Noot otse selle ettevõtte juhatusse. Best Building OÜ-s omandas täisosaluse OÜ DIARA, mida juhtis Tarmo Noot ning mis kuulus omakorda Üheksavägine OÜ-le, mille juhatuse liikmeks on samuti Tarmo Noot. Nii Best Building OÜ kui FineTeam OÜ pankrotiasjades esitas Üheksavägine OÜ, mida esindas Tarmo Noot, vastuväited meie nõuetele," kirjeldab Talumäe loo algust.

Investly esitas seejärel hagid nõuete tunnustamiseks. Harju maakohus rahuldas 2018. aasta 7. augustil nende hagi ning tunnustas nõudeid FineTeam OÜ osas ning 17. oktoobril ka Best Buildingu nõudeid täismahus.

„Mõlemas asjas mõisteti Tarmo Nooda juhitud ettevõttelt meie kasuks välja ka menetluskulud, ent neid pole tänini tasutud.," ütleb Talumäe.

Täna käib kahe ettevõtte pankrotivarade müük. Enne jaotuskava kinnitamist ei tehta pankrotivara müügitulust väljamakseid. Võlausaldajaid on aga teisigi.

Kahel firmal suured võlad

Kui vaadata kahe Nooda poolt pankrotti lastud ettevõtte poolt maha jäetud segadust, siis vaatab vastu kirju pilt. Investly ei ole nimelt sugugi ainus, kes pankrotivarast oma osa tahab. Best Buildingu pesast soovib suurt noosi saada ka Svea Finance, kes on suurim võsausaldaja üle 64 000-eurose nõudega. Investlyga samasse kanti jääb ühe anonüümse ehitusmasinate ja -seadmete rendi ja kasutusrendiga tegeleva ettevõtte nõue. Kokku on siin huvilisi 12. Maksuvõlga jäi järgi 14 322 eurot ehkki veel 2019. aasta lõpus oli see kordades suurem summa.

Ka teise firma ehk Fineteam OÜ suurim võlausaldaja on Svea Finance enam kui 64 000-eurose nõudega. Suurt summat soovivad pankrotipesast ka Citadele Leasing & Factoring OÜ, kelle nõue jääb 12 800 ja 64 000 euro vahele. Samas vahemikus on võlg ka Intrum Estonia AS-il. Viimane pakub inkasso- ja krediidiinfoteenust. Suur nõue on ka Credit Invest OÜ-l. Maksuvõlg on sel firmal pea olematu.