Pärnumaa pisike hokikepivabrik Frontier Hockey varustab Venemaa tugeva hokiliiga KHL-i mängijaid oma toodanguga.

Eesti kauba püsiklient on olnud näiteks Läti koondise väravavaht ja Vene hokiklubi HC Yugra palgal olev Edgars Masalskis. Praegu katsetab eestlaste hokikeppi ka endine NHL All-Stari koosseisu kuulunud väravavaht Jevgeni Nabokov, kes on nüüdseks Venemaal liitunud meeskonnaga Sankt-Peterburg SKA. Eesti kaupa hindab kõrgelt veel Soome koondise puurilukk Fredrik Norrena.

Kanada spordimeedias on praegu üles puhutud jutud, justkui kasutaksid NHL-i hokituusad just Pärnumaal asuva tehase Frontier Hockey toodangut. Täpsemalt öeldes Kanada kuulsa hokitarvete firma Sherwood kaubamärkidega hokikeppe, kellele Eesti firma tegevat allhanget. Näiteks toodi Ottawa Senatorsi välkkiire uisumees Jason Spezza, kes kasutas pikka aega Sherwoodi Eestist tellitud hokikeppi.

Eesti ainsa hokikepitootja Frontier Hockey juht Imre Taveter seda ei kinnita, vaid ütles, et Sherwoodi Skandinaavia üksusega on neil küll allhankeleping sõlmitud, kuid mitte rohkemat, Kanada poolega neil kokkupuudet ja lepinguid pole.

Küll on Frontieri keppe mõned aastad kasutanud näiteks Colorado eest mängiv väravavaht Craig Anderson, ent litsentsi puudumise tõttu on kaubamärk olnud peidetud.

Frontier Hockey on rahvusvahelise hokiliidu ametlik tarnija, see litsents võimaldab eestlaste toodangut kasutada ka maailmameistrivõistlustel ja olümpiamängudel. Taveteri sõnul on võimalik, et tulevikus hangitakse ka suhteliselt krõbe NHL-i litsents, millega jõutakse otse oma kaubamärgiga ka maailma kõige kuulsamasse hokiliigasse. „Frontieri peamine huvi on siiski Euroopa. Samuti soovime eeskätt omaenda kaubamärki arendada,” märgib Taveter.