Sellest summast 1,3 miljardit eurot tuleb välja käia vene gaasi eest ja 870 miljonit eurot kulub makseteks IMF-ile. Ülejäänud summa on vajalik riigiametnikele töötasude maksmiseks.

Täna sai ka teatavaks, et IMF kaalub võimalust saata Ukrainasse oma komisjon, kui riik peab vajalikuks abi paluda. Ukraina uue võimu esindajad pidasid konsultatsioone finantsabi üle USA ja Euroopa Liiduga. Kiiev hindab selleks aastaks vajalike rahaliste vahendite summat 35 miljardile dollarile. Euroopa Parlamendi väliskomisjoni esimees Elmar Brok teatas 24. veebruaril, et Brüssel on valmis eraldama Ukrainale 20 miljardit eurot pärast uue valitsuse moodustamist.

Poliitiline kriis Ukrainas on tugevalt õõnestanud investorite usaldust riigi majanduse suhtes. Viimastel päevadel on grivna kurss dollari suhtes pidevas languses, jõudes tänaseks viimase viie aasta kõige kehvemasse seisu.

21. veebruaril tegi Moskva otsuse külmutada 2 miljardi dollari suurune laenumakse Ukrainale „seniks, kuni poliitiline olukord riigi stabiliseerub“.